Bemutatkozás és a blogról

Üdv mindenkinek, aki erre a blogra tévedt!:)
Már korábban írtam (vagy próbálkoztam írni) blogokat, de nemigen jött össze. A legelsők körülbelül 1-2 bejegyzést kaptak, aztán megfeledkeztem róluk, vagy nem akartam tovább foglalkozni velük. Ezután baráti segítséggel sikerült létrehoznom egy saját blogot, amely a horyronie.webnode.hu volt. Voltak pillanatok, amikor sokan látogatták, írtam jó pár bejegyzést, csak az utóbbi időkben közbejött pár bökkenő:
az első és legfontosabb problémám az iskola volt. Néha a rengeteg tanulás mellett arra sem volt időm, hogy a kutyámat megetessem (ilyenkor érkezett meg apa segítsége, aki nagylelkűen bár, de morogva gondoskodott szegény állatról), nemhogy még blogot írjak.
a második probléma pedig az volt, hogy a blogot ellepték a külföldiek. Több külföldi látogatta az oldalt, mint magyar, így nem láttam értelmét az oldal folytatásának. Ráadásul a ritka bejegyzések miatt kevesen nézték az oldalt (azok is többnyire kínaiak vagy amerikaiak voltak), így úgy döntöttem, befejezem azt a blogot, és egy újat kezdek. Egy kicsit komolyabb oldalra gondoltam, így döntöttem e mellett.
A blogon többnyire az életem megosztásra való pillanatait fogom kiírni, illetve a története(i)met.
Azt hiszem, bemutatkozásnak ez megteszi, a többit úgyis megtudjátok a bejegyzésekből:) Jó szórakozást!^^

2015. július 22., szerda

Szerintem: Akame ga Kill! (anime)

Anime: Akame ga Kill!


Adatok
Eredeti cím: アカメが斬る
Hossz: 24 rész
Év: 2014 (július 7. à december 15.)
Műfaj: akció, dráma, fantasy, harcművészet, kaland, mágia, shounen, szupererő, vígjáték

Történet
Tatsumi egy vidéki fiú, nagy álmokkal: be akar lépni a birodalmi hadseregbe, ezért útnak indul, hogy a fővárosban szerencsét próbáljon. Ha pedig eléri célját, pénzt tud küldeni szülőfalujába, így megmentve a falusiakat a nyomortól.
Két barátjával, Sayóval és Ieyasuval útnak is indul, azonban elveszítik egymást, Tatsumi egyedül érkezik a nyüzsgő városba, ami rögtön magával is ragadja. Azonban rájön, hogy a város nem olyan szép és virágzó, mint ahogy elképzelte: korrupció, csalás, cselszövések rejtőznek a mélyben. Tatsumit meglopják, a hadseregbe se veszik be, ráadásul barátait se találja meg. Nyomorából kimentik, azonban a család, aki magukhoz veszi, nem olyan ártatlan, mint képzelte…
Végül csalódva a városban, egy új, jobb világ reményében a felkelők egy csapatához csatlakozik, akik igazi kardforgatóvá képezik ki… és a kaland még csak most kezdődik.

Főbb szereplők
Tatsumi: főhősünk, egy igazán kedves, ugyanakkor naiv fiú, aki a jó célért küzd.
Akame: a címszereplő, zárkózott lány, szemrebbenés nélkül, robot módjára képes ölni. Azonban a kegyetlen külső egy kedves belsőt takar.
Leone: Vidám, barátságos lány, aki igazán kedveli Tatsumit, és nagyon szereti szívatni is.
Mine: tipikus tsundere, erőszakos, hobbija a főhős piszkálása és szívatása.
Najenda: a Night Raid vezetője.
Lubbock: a perverz, aki szerelmes Najendába.
Bulat: hihetetlenül erős, ugyanakkor hatalmas szívű karakter, aki szívén viseli Tatsumi sorsát és képzését.
Sheele: kedves, de hihetetlenül ügyetlen lány, egy valamihez ért: a gyilkoláshoz.
Esdeath: a Night Raid legnagyobb ellensége, a birodalmi hadsereg egyik legerősebb, legrettegettebb tagja, a Jaegers nevű csapat vezetője.

Seiyuu-k
A szinkronszínészek szokásukhoz híven hihetetlenül jól teljesítettek, bár volt egy-két karakter, akihez nem teljesen passzolt a hangja. Olyan hangok szerepelnek az animében, mint Amamiya Sora (aki ráadásul az első openinget és a második endinget is énekli) vagy Matsuoka Yoshitsugu (aki az utóbbi évek egyik legtehetségesebb és legnépszerűbb szinkronszínészévé nőtte ki magát).
Külön kiemelném még Akesaka Satomit, aki nagyon jól hozza Esdeath karakterét.

Zene
Opening: Amamiya Sora – Skyreach (1); Mayama Rika – Liar Mask (2)
Ending: Sawai Miku - Konna Sekai, Shiritakunakatta. (1); Amamiya Sora – Tsuki Akari (2)
Nagyon jó opening-ending párosokkal dukál az anime, ráadásul a betétdalok közül is van pár kiemelkedő zene.  

Grafika
A grafikára nem lehet panasz, szép, kidolgozott, ráadásul a cenzúrát se vitték túlzásba, sőt, szerencsére alig volt benne. A karakterek és a hátterek szépek, jellegzetesek, bár a grafikát néha megszakítja az állóképes ábrázolás, amit valószínűleg spórolási megoldásként használnak.

Vélemény
A tavalyi szezon egyik legnagyobb reménysége volt számomra ez az anime, mert rengeteg jó véleményt hallottam a mangájáról. A történet megfogott, a karakterek szerethetőek, de mégse adott semmi pluszt, amitől kedvenccé válhatott volna. Esdeath karaktere volt számomra a legszimpatikusabb, illetve a Jaegers tagokat is már-már jobban szerettem, mint a „jófiúkat”. Ami a legjobban tetszett a történetben, az a realitása és társadalomkritikája, hogy semmi sem olyan szép és jó, amilyennek látszik, mindenkiben van valami romlottság, a jókban is van rossz, ahogy a rosszakban is jó.
A történet egészen addig szép, összeszedett volt, amíg tartotta magát a mangához, utána érezhetően kezdett széthullani, majd az utolsó részre megint összekapta magát, a végére kaptunk egy ütős csatát, és egy kerek, önálló lezárást.
Összességében nekem bejött, hetente egyszer jó és szórakoztató volt, de nem vártam tűkön ülve a részeket. Egyszer mindenképpen meg lehet nézni.


Értékelés
10/9 volt a végleges értékelésem.
AnimeAddicts: 8.30
MyAnimeList: 7.91
Részletesebb értékelés:
Történet: 10/8 (bár sokáig egész jól adaptálta a mangát, a vége felé teljesen új ívet vett a történet, érződött is rajta, viszont a végső harc és a lezárása jó lett, kerek, lezárt történetet kaptunk)
Szereplők: 10/7 (Esdeath kivételével nem nagyon tudtam megkedvelni senkit, ettől függetlenül eredeti karakterekkel dolgozott)
Seiyuu-k: 10/9 (volt pár karakter, akinek először fura volt a szinkronhangja, nem nagyon illett hozzá, de meg lehetett szokni)
Zene: 10/9 (az opening-ending párosok nagyon jók, az OST viszont párat leszámítva felejthető)
Grafika: 10/9 (szép, kidolgozott, kevés cenzúrával)
Összesen: 10/8,4

Források (képek, adatok)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése