Bemutatkozás és a blogról

Üdv mindenkinek, aki erre a blogra tévedt!:)
Már korábban írtam (vagy próbálkoztam írni) blogokat, de nemigen jött össze. A legelsők körülbelül 1-2 bejegyzést kaptak, aztán megfeledkeztem róluk, vagy nem akartam tovább foglalkozni velük. Ezután baráti segítséggel sikerült létrehoznom egy saját blogot, amely a horyronie.webnode.hu volt. Voltak pillanatok, amikor sokan látogatták, írtam jó pár bejegyzést, csak az utóbbi időkben közbejött pár bökkenő:
az első és legfontosabb problémám az iskola volt. Néha a rengeteg tanulás mellett arra sem volt időm, hogy a kutyámat megetessem (ilyenkor érkezett meg apa segítsége, aki nagylelkűen bár, de morogva gondoskodott szegény állatról), nemhogy még blogot írjak.
a második probléma pedig az volt, hogy a blogot ellepték a külföldiek. Több külföldi látogatta az oldalt, mint magyar, így nem láttam értelmét az oldal folytatásának. Ráadásul a ritka bejegyzések miatt kevesen nézték az oldalt (azok is többnyire kínaiak vagy amerikaiak voltak), így úgy döntöttem, befejezem azt a blogot, és egy újat kezdek. Egy kicsit komolyabb oldalra gondoltam, így döntöttem e mellett.
A blogon többnyire az életem megosztásra való pillanatait fogom kiírni, illetve a története(i)met.
Azt hiszem, bemutatkozásnak ez megteszi, a többit úgyis megtudjátok a bejegyzésekből:) Jó szórakozást!^^

2015. július 4., szombat

Szerintem: Accel World (anime)

Sziasztok:) Rég volt már, és írni támadt kedvem, szóval jöjjön egy kis 'Szerintem' az egyik kedvenc animémről.

Anime: Accel World


Adatok
Eredeti cím: アクセル・ワールド
Hossz: 24 rész
Év: 2012 (április 7. à szeptember 22.)
Műfaj: shounen; akció, romantikus, fantasy, sci-fi

Történet
2046-ban a virtuális és az élő világ már szinte teljesen eggyé forrott. A kettő közötti kapcsolatot a Neuro Linker adja, ennek az eszköznek a segítségével lehet felcsatlakozni a világhálóra, és ezáltal léphetnek kapcsolatba a virtuális világgal, ahol mindenki egy személyre szabható karakterrel rendelkezik. A virtuális világban lehet társalogni, játszani, vagy éppen pihenni is.
Főszereplőnk, Arita Haruyuki nem egy tipikus shounen főhős, ugyanis alacsony, pufi és elég szerencsétlen, de hihetetlenül aranyos és melegszívű. Emiatt rengeteg zaklatásban részesül, ami miatt visszahúzódó, illetve ezt szégyelli is (főleg gyerekkori barátai, Kurashima Chiyuri és Mayuzumu Takumu előtt). Ifjú főszereplőnk a játékok világában lel menedéket, ahol kifejezetten ügyesen teljesít is malac formájú karakterével, különösen egy teniszes játékban, ahol sorra dönti meg a saját maga állított rekordokat.
Egyik nap azonban az iskola egyik legnépszerűbb lánya, a gyönyörű Kuroyukihime megdönti rekordját, s egy ebédre is meghívja, ahol elmagyarázza, hogy mondhatni csalással szerezte a győzelmet, mert egy Brain Burst nevű programot használt, ami által a világot lelassíthatja. Ugyanakkor a Brain Burst lehetőséget is nyújt egy új virtuális világ személyében, ahol a karaktereknek (amiket a felhasználók – Burst Linkerek – mélyen titkolt álmai alapján készültek, s így kapták képességeiket is) egymás ellen kell harcolniuk, hogy Burst Pointokat szerezzenek, amik segítségével még több időt tölthetnek a „felgyorsított világban”.
Haru élete ezáltal fenekestül felfordult…

Főbb szereplők
Arita Haruyuki: szerencsétlen, pufók, aranyszívű főhősünk,
Kuroyukihime: az iskola legnépszerűbb lánya, azonban céljai ismeretlenek… vajon jót akar Harunak, vagy sem?
Kurashima Chiyuri: Haru gyerekkori barátja
Mayuzumu Takumu: Haru gyerekkori barátja, Chiyu fiúja

Seiyuu-k
A szinkronszínészek hozták a tőlük várható nagyszerű színvonalat, bár Kaji Yuuki (Haru szinkronhangja) nem a szívem csücske, s Toyosaki Akin (Chiyu seiyuu-ja) is felvontam néha a szemöldököm, bár ehhez az is hozzátett, hogy Chiyu sose volt számomra szimpatikus karakter. Külön kiemelném Kobayashi Sanae (Noumi Seiji szinkronszínésze, a szereplő csak később lép színre, emiatt kihagytam a főbb szereplők közül) nagyszerű munkáját, aki nőként ebben az animében is hihetetlen tehetséggel hozta egy tinédzserfiú hangját. Illetve Misawa Sachika is lenyűgöző volt, szinkron és énekes téren egyaránt.

Zene
Opening: May’n – Chase the world (1); Altima – Burst The Gravity (2)
Ending: KOTOKO – Unfinished (1); Misawa Sachika – Unite (2)
Mind opening, mind ending téren hihetetlenül jó az Accel World, mai napig előszeretettel hallgatom őket (főleg az openingek nyerték el a tetszésemet). Az OST dalok közül is van pár maradandó és jellegzetes darab. Ezek közül a Blood History és az accelatered world tetszett a leginkább.
Összességében az Accel World nagyon jó zenékkel bír, bár a háttérzene nem volt olyan nagy hatással rám, mint mondjuk a 07-Ghost esetében.

Grafika
Az anime egyik legnagyobb erőssége a grafika. A karakterek, a háttér, minden egyben van, és nagyon szép. A harcok is gyönyörűen meg vannak animálva.
Bár 2012-ben nem ez volt a legszebb grafikájú anime, attól még igazán gyönyörű.

Vélemény
Tekintve, hogy az egyik kedvencemről van szó, nehéz elfogulatlanul ítélkezni erről az animéről.
A történet hihetetlenül jó, egyedi, csak sajnos lezáratlan, és folytatásról eddig nincs hír, pedig tényleg igazán megérdemelné. Ráadásul a karakterek közötti románc is őszinte, aranyos.
Nagyon jó karakterekkel dolgozik, Chiyut és Noumit leszámítva tényleg mindenkit kedveltem, ráadásul a kedvenc női karakterem is ebben az animében található Kuroyukihime személyében. Nagyon erős, talpraesett lány, tényleg hihetetlenül szimpatikus. Az is hozzá tesz a karakterekhez, hogy Haru nem az a tipikus shounen főhős, hanem egy kis szerencsétlen, aki szép lassan felnő, karakterfejlődésen esik át, ahogy Taku is.
Szerencsére, amikor néztem, még nem irritált Kaji Yuuki, így a hangja nem vont le az élményből.
Röviden és tömören ez az anime egy nagyon jó shounen, ami megérdemli a folytatást, és amit bátran ajánlok mindenkinek.

Értékelés
10/9-et adtam rá.
AnimeAddicts: 8.48
MyAnimeList: 7.73
Részletesebb értékelés:
Történet: 10/9 (kidolgozott, de lehetne még folytatni)
Szereplők: 10/9 (pár karaktertől eltekintve szimpatikusak, kidolgozottak)
Seiyuu-k: 10/10
Zene: 10/9 (az openingek és az endingek hihetetlenül jók, az OST pár számot leszámítva felejthető)
Grafika: 10/10 (szép, bár nem a legszebb, amit láttam, de ahhoz tényleg nincs fogható szerintem)
Összesen: 10/9,4

Források (képek, adatok)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése