Bemutatkozás és a blogról

Üdv mindenkinek, aki erre a blogra tévedt!:)
Már korábban írtam (vagy próbálkoztam írni) blogokat, de nemigen jött össze. A legelsők körülbelül 1-2 bejegyzést kaptak, aztán megfeledkeztem róluk, vagy nem akartam tovább foglalkozni velük. Ezután baráti segítséggel sikerült létrehoznom egy saját blogot, amely a horyronie.webnode.hu volt. Voltak pillanatok, amikor sokan látogatták, írtam jó pár bejegyzést, csak az utóbbi időkben közbejött pár bökkenő:
az első és legfontosabb problémám az iskola volt. Néha a rengeteg tanulás mellett arra sem volt időm, hogy a kutyámat megetessem (ilyenkor érkezett meg apa segítsége, aki nagylelkűen bár, de morogva gondoskodott szegény állatról), nemhogy még blogot írjak.
a második probléma pedig az volt, hogy a blogot ellepték a külföldiek. Több külföldi látogatta az oldalt, mint magyar, így nem láttam értelmét az oldal folytatásának. Ráadásul a ritka bejegyzések miatt kevesen nézték az oldalt (azok is többnyire kínaiak vagy amerikaiak voltak), így úgy döntöttem, befejezem azt a blogot, és egy újat kezdek. Egy kicsit komolyabb oldalra gondoltam, így döntöttem e mellett.
A blogon többnyire az életem megosztásra való pillanatait fogom kiírni, illetve a története(i)met.
Azt hiszem, bemutatkozásnak ez megteszi, a többit úgyis megtudjátok a bejegyzésekből:) Jó szórakozást!^^

2014. január 19., vasárnap

Iskolai szösszenetek

Sziasztok:D
Az osztályunk cseppet sem unalmas, szinte minden nap történik valami, legyen az beszólás, félreértés, kifogás vagy bármi. Nemcsak a diákok szoktak beszólni egymásnak, hanem a tanárok is nekünk. Ezek a kis "szösszenetek" általában nem olyan hosszúak, hogy külön bejegyzésben említsem meg őket, ezért most leírnék párat.
Ezeket a szösszeneteket általában leírom a füzeteimbe, így a legtöbb szóról szóra így történt, ahogy le van írva.
Kezdjük a magyarral:
Fogalmazást kellett írnunk a Bibliával kapcsolatban. Vagy összehasonlítjuk a pusztításmítoszokat, vagy pedig Jónás története alapján írunk egy történetet. Én az utóbbit választottam. A fogalmazásom főszereplője egy lány volt, aki beleszeretett Jónásba, Jónás otthagyta, a lány apja meghalt, ebbe belebetegedett az anyja, majd ő is meghalt, főszereplőnk két bátyja közül az egyik elköltözött, a másik meg alkoholista lett. A végén pedig a leánykánk is meghalt. Tök cuki történet, nem?:3
Nos, magyartanár írt megjegyzést is hozzá:
"Csak pozitívan! A szívemig hatolt ez az optimista befejezés!"
Ez tőle hatalmas dicséretnek számít. Tényleg.
Ezen kívül, a gyerekei nevelését is megismerhetjük. Tanárunk úgy gondolja, hogy senki sem lehet jó mindenben, és nem kényszerítette rá soha gyerekeit, hogy végig kitűnőek legyenek:
"Ha én kettes voltam matekból, hogy várhatnám el, hogy lehozzák a csillagos eget?"
 Van benne valami:D
Az egyik osztálytársunk rengeteget hiányzik. Ennek a magyartanárunk örül a legjobban. Nem elég, hogy diszes a gyerek,és alig lehet nyelvtanból osztályozni, úgy néz ki, hamarosan ki fog gyűlni a 30%-os hiányzása. A tanárnő rengetegszer megjegyezte már, hogy ő lelkiismeret-furdalás nélkül megbuktatja, most azonban, az irodalom dolgozatot kiosztva egy dicséret hagyta el a száját:
"Ez a Csabi amúgy nem lenne komplett idióta gyerek, csak lusta és ellógja az órákat."
Felelések közben is előszeretettel szól be bárkinek. Kedvencek:
"Bellácska, jártál hittanra? Tagadd le!"
"Brigike, ha tudnád, mekkora hülyeséget mondtál!"
"Bence, ezt te se gondolhattad komolyan."
Ezen kívül, úgy gondolja, hogy aki hiányzik, az csak azért nincs iskolában, mert magyar óra van aznap. Vagy "kivette az éves szabadságát".
Sőt, egyszer állítólag eljött saját felelősségére a kórházból, hogy megírasson a tizenkettedikes osztályával egy témazáró dolgozatot.
Föcin a föcitanárunk is szeret szívatni minket.
Téli szünet előtti utolsó óránkon például bejött, hogy ő most íratni fog, tegyünk el mindent, könyörgés, utolsóóra, tanárnőne, satöbbi, mikor is a tanár mondja, hogy pakoljunk már el, mert filmet fogunk nézni. Még percekkel utána is remegett a kezem.
Gyakran szól be még I.Eszternek is. A múltkori azonban a legjobb volt:
Eszter minden szünetben kijár a suliból (cigizni). Múlt órán késett pár percet (úgy, hogy kb. már csak 5 perce van, és kigyűlik a 30 igazolatlan óra, amivel kicsaphatják a suliból), föcitanár:
"Na, mi az, most már hosszú szárú cigit szívsz?"
Eszter hiába tagadta, hogy nem cigizett, senki se hitte el (1. rohadt büdös füstszagú az egész lány, 2. ismerjük már annyira, hogy tudjuk: tényleg bagózik).
 Töriórán mindig történik valami. Ez általában azért van, mert a töritanár elvárja, hogy mindenre emlékezzünk és mindent tudjunk.
Ezen kívül tanárunk kedvenc szava a "ritkaegyszerű". Ez a szó elég vicces helyzeteket szokott létrehozni:
"Károly Róbert pedig azt mondta: Ritkaegyszerű! ..."
TB mániája, hogy mostanában mindenre Nagy Lajos a válasza. Pl.:
- Ki vett részt a Visegrádi-királytalálkozón?
- Nagy Lajos!
- Melyik királyunk uralkodott 1077-től 1095-ig. Nem Nagy Lajos.
- Miért nem?
- Úriszék. Melyik királyunk vezette be?
- Na, ez biztos nem Nagy Lajos volt...
- De.
- ... afrancba
Ezen kívül, rohadt hülyék is vagyunk töriből, főleg az olyan dolgokkal kapcsolatban, amit még nem is tanultunk. Vagy esetleg több lehetőség is van hozzá.
- Mi volt Budán? (ömm... sokminden?)
- Kutyavásár...
- Ki volt II. Szilveszter?
- Sylvester Stallone.
- Nem Stallone.
Igen, ezek a párbeszédek valóban megtörténtek:D A tanár annyira nem értékelte. Ja, igen, és még töriversenyre akar közülünk valakit küldeni. Legyen Bence az. Minden válasza Nagy Lajos lesz. Valahova biztos beillik:D
Bence szeret még rohadt fárasztó dolgokat kitalálni. Ilyen például a "csirkehámos" --> csirkefogó és szélhámos.
Matektanár mondta, hogy a közelgő geometria dolgozatban lesznek igaz-hamis állítások, ezért gyakoroltunk párat.
Bence megjegyezte a végén: Miért nem lehetne valami rohadt egyszerű állítás? Mondjuk... minden négyszögnek öt szöge van.
Nándi: A kör egy speciális négyszög.
Bence: A háromszögnek három oldala van.
Amúgy egyetértek ><

Ennyi voltam mára, sziasztoook:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése